Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, ще подпише официално новия си договор с клуба в следващите дни, информира италианският журналист Фабрицио Романо. Очаква се нидерландецът да сложи подписа си под контракт за две години, които ще бъдат прибавени към оставащата му една, която е до края на предстоящата кампания.

Дълго време се спекулираше с бъдещето на наставника, но новите съсобственици от INEOS в крайна сметка са решили да гласуват пълно доверие на нидерландеца.

Романо, както и редица други медии допълват, че се очакват сериозни промени в щаба на Тен Хаг на „Олд Трафорд“. По-рано днес Sky Sports писа, че Опитният треньор Бени Маккарти ще напусне щаба на Ерик тен Хаг, тъй като договорът на южнофриканеца изтича в края на месеца и той няма да бъде подновен. Специалистът работи на „Олд Трафорд“ от 2022 година. Той помагаше в провеждането на тренировките, както и работеше специално с нападателите на тима. Бившият офанзивен футболист многократно е заявявал, че е фен на „червените дяволи“ от дете, като е изявил желание някой ден да се завърне и да работи отново в Манчестър.

Той е вторият човек от щаба на Тен Хааг, който напуска клуба от началото на годината. През февруари това направи и Ерик Рамзи, който отиде да работи в Минесота Юнайтед в МЛС на САЩ.

Най-вероятно досегашният първи помощник на Тен Хаг - Мичел ван дер Гааг, също ще напусне своята позиция, а другият основен асистент Стив Макларън ще има по-различни функции. Почти със сигурност като помощници на Тен Хаг при „червените дяволи“ ще пристигнат Рууд ван Нистелрой и Рене Хаке.

Ван Нистелрой е добре запознат със ситуацията при 20-кратните шампиони, където прекара четири години и има на сметката си 150 гола в 219 мача. Рене Хаке пък е бивш помощник на Тен Хаг от общия им престой в Твенте, а в момента е старши-треньор на Го Ахед Ийгълс в Ередивизие.