Турският гранд Фенербахче планира да се включи в надпреварата за подписа на Мейсън Грийнууд, но самият футболист на желае да играе под ръководството на Жозе Моуриньо. Бъдещето на фланговия нападател на Манчестър Юнайтед Грийнууд остава неясно, след като наемът му в Хетафе изтече.

Смята се, че няколко отбора от Висшата лига имат интерес да подпишат с 22-годишния Грийнууд, заедно с чуждестранни клубове, включително Барселона, Атлетико Мадрид, Борусия Дортмунд, Наполи и Ювентус. И само няколко дни, след като Моуриньо пое Фенербахче, турският тим е готов да наддава за англичанина, на когото може да бъде позволено да напусне Юнайтед.

The Sun пише, че „фенерите“ се интересуват от Грийнууд, тъй като знаят, че той е качествен играч и вярват, че Моуриньо може да бъде извлече най-доброто от него. Португалецът и преди е работил с англичанина, след като даде шанс на 16-годишния тогава Грийнууд по време на предсезонното турне на „червените дяволи“ в САЩ през 2018-а година.

Дясното крило бе арестуван през януари 2022-а година след обвинения в опит за изнасилване и нападение срещу приятелката му. По-късно прокуратурата свали всички обвинения. Последва вътрешно разследване на „Олд Трафорд“ и ръководството на „червените дяволи“ реши, че Грийнууд няма да бъде върнат в състава.

Той, той се присъедини към испанския Хетафе миналия септември под наем, където спечели наградата за Играч на сезона в клуба, след като отбеляза десет гола и направи шест асистенции в 36 мача. 22-годишният Грийнууд има договор с Ман Юнайтед до следващото лято, като клубът има опцията да го удължи с още 12 месеца.