Бившият старши треньор на Байерн Мюнхен - Томас Тухел, се е срещнал с новия съсобственик на Манчестър Юнайтед сър Джим Ратклиф миналия вторник в Монако относно възможността да заеме поста на мениджъра Ерик тен Хаг, съобщава журналистът на Bild Кристиан Фалк. На нея германецът е изложил плановете си за това какво би направил, ако стане новият наставник на клуба.

В момента Юнайтед прави анализ на представянето на „червените дяволи“ под ръководството на Тен Хаг в последните два сезона. През изминалата кампания Ман Юнайтед завърши на осмо място във Висшата лига, което е най-ниската им позиция в класирането от 34 години насам, като останаха и с отрицателна голова разлика, нещо напълно немислимо само преди няколко години.

20-кратните шампиони бяха пред угрозата и да не играят в Европа догодина, но Тен Хаг успя да изведе отбора си до триумф над градския съперник Манчестър Сити във финала на ФА Къп. Въпреки това, на Острова смятат, че нидерландецът ще бъде освободен.

Сега Фалк съобщава, че Ратклиф е провел среща лице в лице с Томас Тухел. Според него, германецът е обяснил на съсобственика на Юнайтед как може да реши проблемите на отбора и да се справи с футболисти като Джейдън Санчо и Мейсън Маунт. Тухел е дал за пример настоящия защитник на Реал Мадрид Антонио Рюдигер, на когото е помогнал да разгърне потенциала си по време на съвместния им престой в Челси.

Бъдещето на Джейдън Санчо е неясно, след като шестмесечния му престой под наем в Борусия Дортмунд изтече. Английското крило помогна на германския клуб да стигне до финала на Шампионската лига, след като се присъедини през януари след спор с Тен Хаг в началото на сезона.

Маунт пък така и не успя да окаже някакво влияние на „Олд Трафорд“ след трансфера си от Челди за 60 милиона паунда миналото лято, като атакуващият полузащитник се бореше с множество контузии.