Ерик тен Хаг не е доволен от забавянето на решението за бъдещето му в Манчестър Юнайтед. Според The ​​Telegraph нидерландският специалист се опасява, че отлагането на решението ще се отрази на трансферните планове на клуба.

Ако ръководството на Юнайтед възнамерява да го задържи, клубът вече е изложен на риск да изостане на трансферния пазар това лято, което може да окаже влияние върху резултатите през следващия сезон.

Още по-притеснително е неведението, тъй като треньорът все още не знае дали ще продължи да работи на „Олд Трафорд“.

Сър Алекс притиска Юнайтед да замени Тен Хаг с конкретен кандидат

Самият специалист е наясно, че управляващите Манчестър Юнайтед водят разговори с други мениджъри и техни представители, докато се оценява ситуацията през целия изминал сезон.

Преди Тен Хаг да излезе в лятна почивка бяха проведени срещи за потенциални трансфери и продажби на играчи, но самият той не смята, че е приет ясен план за действие.

Източници от клуба обясняват, че трансферният бюджет може да бъде ограничен, като се има предвид, че клубът трябва да подобри финансовото си състояние.

Отборът преживя труден сезон 2023/24, след като завърши на 8-о място във Висшата лига и отпадна от Шампионската лига в груповата фаза. Мениджърът Ерик Тен Хаг обаче успя да потуши донякъде критиките след победата над Манчестър Сити във финала за ФА Къп миналия месец.