Защитникът Люк Шоу все още не е сигурен дали ще играе за Англия на Европейското първенство по футбол. Левият бек има желание да го направи, но не иска да рискува здравето след дълго лечение на контузия. По-рано през седмицата селекционерът Гарет Саутгейт заяви, че включването на Шоу в групата е преценен риск. Бранителят на Манчестър Юнайтед игра за последно при победата с 2:1 срещу Лутън Таун през месец февруари.

Сега 28-годишният защитник призна, че и клубът, и той са допуснали грешка в тази ситуация и от едно мускулно разтежение се е стигнало до много по-сериозен проблем. Шоу, обаче, твърди, че не може да откаже, когато мениджърът поиска от него да играе, така че косвено подсказа кой е големият виновник.

„Почувствах нещо срещу Астън Вила и излязох от игра на почивката. Не бях тренирал цяла седмица и след това дойдоха резултатите от скенера, като в тях нямаше нищо особено. След това тренирах един ден преди мача с Лутън. Ако мениджърът ме помоли да играя, никога няма да кажа „не“. Но не трябваше да играя. Всички носим вина. Отчасти аз съм виновен, отчасти - медицинският щаб. Мисля, че всички биха признали“, заяви Шоу, цитиран от The Mirror.

„Ние искаме да играем футбол. Сезонът ми бе разочароващ, защото имах контузия след контузия. Може би някои от тях, особено първата контузия в подколянното сухожилие, можеше да бъде избегнати. Случват се такива неща и аз просто трябва да продължа напред. Най-важното нещо за мен сега е да се концентрирам върху това да се върна във форма и да помогна на Англия да спечели Европейското“, допълни още крайният браните, който записа едва 12 мача във Висшата лига през сезона.