Спортният директор на елитния италиански футболен клуб Болоня - Джовани Сартори, заяви, че звездата на тима Джошуа Зиркзее със сигурност ще бъде продаден през настоящото лято, като няма шансове той да остане в селекцията на Винченцо Италиано.

„На 99.99% той ще напусне през лятото. Ще трябва да намерим негов заместник, мислим от месеци, но няма да е лесно“, каза Сартори.

Интерес към футболиста има основно от Манчестър Юнайтед, като двете страни водят преговори в последните няколко дни, съобщава журналистът Флориан Платенберг. Той добавя, че дори е имало директни разговори между мениджъра Ерик тен Хаг и 23-годишния нападател.

Зиркзее е основна цел за нов нападател на „червените дяволи“, като сега остава той даде своето съгласие за подобен трансфер. От Ман Юнайтед са готови да задействат клаузата му за откупуване на стойност от 40 милиона евро.

Платнберг пише още, че италианският вицешампион Милан все още също е в битката за нападателя, който не е взел окончателното си решение, тъй като е фокусиран върху мачовете от Европейското първенство с националния отбор на Нидераландия.

23-годишният офанзивен футболист играе на „Ренато Дал'Ара“ от 2022-а година, като има отбелязани 14 попадения в 58 мача за „червено-сините“. В клубната си кариера той е защитавал още емблемите на Байерн Мюнхен, Парма и Андерлехт.