След продължила няколко месеца сага Манчестър Юнайтед най-накрая има искания нов спортен директор. Доскорошният ръководител на Нюкасъл Дан Ашуърт от днес официално заема важната позиция на "Олд Трафорд".

Новият съсобственик на "червените дяволи" сър Джим Ратклиф работи по привличането на Ашуърт от началото на годината, но двата клуба имаха сериозно разминаване в компенсацията за прекратяването на договора на Ашуърт със "свраките". Поради това 53-годишният специалист в последните месеци бе в принудителен отпуск, но в крайна сметка до сделка се е стигнало и от днес Ашуърт започва работа в Юнайтед. Според Скай Спортс Нюкасъл са се съгласили на по-малка сума, тъй като бяха притиснати от времето да регистрират приходи до края на юни, за да покрият условията за финансов феърплей на Висшата лига.

Така новата ръководна структура на Манчестър Юнайтед вече е завършена. С най-голяма власт по спортните въпроси ще е изпълнителният директор Омар Берада, привлечен от градския съперник Манчестър Сити. Под него ще бъде спортният директор Дан Ашуърт, а дошлият от Саутхемптън Джейсън Уилкокс застава начело на академията. / БГНЕС