Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен са нащрек след напускането на Маурисио Почетино от Челси. Във вторник беше обявено, че „сините“ се разделят по взаимно съгласие с аржентинеца и той вече е свободен да си търси нов клуб. Това веднага доведе до интерес към 52-годишния Почетино от редица топ клубове, пише Evening Standard.

Почетино обърна сезона на Челси от 11-ото място през април до шесто място във Висшата лига, благодарение на серия от само едно поражение в последните 15 мача. Именно това е накарало както Юнайтед, така и Байерн да обърнат вниманието си към аржентинеца.

Юнайтед обмисля дали да уволни Ерик тен Хаг от известно време насам, като нидерландецът изкара доста слаб сезон на „Олд Трафард“ и завършиха на осмо място във Висшата лига и с отрицателна голова разлика. „Червените дяволи“, обаче, са на финал за ФА Къп през уикенда срещу градския съперник Манчестър Сити, но се смята, че дори победа на „Уембли“ няма да е достатъчна, за да запази поста на Тен Хаг. Смята се, че новите собственици INEOS харесват Почетино и неговите идеи за футбол.

Смята се, че и Байерн е добавил Почетино към своя списък, като баварците търсят заместник на бившия мениджър на Челси Томас Тухел. Германецът изведе Байерн до третото място в Бундеслигата, като решението за неговото напускане беше взето още през февруари. Миналата седмица шефовете на Байерн промениха мнението си и се опитаха да убедят Тухел да остане през следващия сезон, но той отхвърли тази възможност, оставяйки Байерн обратно на изходна позиция. Томас Франк от Брентфорд също е в списъка им, както и Винсен Компани от изпадналия от Висшата лига Бърнли.