Новият съсобственик на Манчестър Юнайтед – сър Джим Ратклиф, продължава с радикалните промени на „Олд Трафорд”. След като придоби част от акциите на „червените дяволи”, най-богатият британец се зае с реформите в клуба.

По нареждане на Ратклиф в клуба бяха назначени нов изпълнителен, както и технически директор в лицето на Омар Берада и Джейсън Уилъкс.

Бизнесменът също на няколко пъти обяви, че иска да построи изцяло нов стадион, който да бъде най-големият на Острова.

Преди това обаче, той се зае с далеч по-малки, но важни за клуба промени. Според последните информации, Ратклиф е забранил на целия персонал на клуба, който не е свързан с първия отбор, да се храни в общата столова на базата на „червените дяволи”.

Това е драстична промяна според вижданията на легендарния сър Алекс Фъргюсън, който при пристигането си  на „Олд Трафорд” нареди всички футболисти и целия персонал на клуба да се хранят заедно.

В своята автобиография от 2000 година, Фъргюсън пише: „Исках да създам лична връзка с всички наоколо. Не само с играчите, треньорите и персонала, но също така със служителите в офиса, готвачите, сервитьорите в столовата и дамите, които помагаха за прането. Всички те трябваше да повярват, че са част от клуба и предстои възраждане.”