Уест Хам е поредният клуб, който се нареди на опашката за защитника на Манчестър Юнайтед Ерик Баи. Котдивоарецът не влиза в плановете на мениджъра Ерик тан Хаг и клубът му търси купувач. Изглежда желаещи за подписа му не липсват, като сред тях са и "чуковете" от Лондон, твърди "Атлетик".

Самият Баи също е готов да си тръгне от "Олд Трафорд". Той е наясно, че няма да получава много шансове за изява и през новия сезон и предпочита да отиде в клуб, където да играе редовно.

Освен с Уест Хам Манчестър Юнайтед преговаря за трансфер на 28-годишния играч и с Марсилия и Монако. "Червените дяволи" обаче не искат да го пращат под наем, а държат на директна продажба, така че клубът, който е готов да удовлетвори тяхното желание най-вероятно ще спечели битката за бранителя.

Баи бе привлечен на "Олд Трафорд" от Жозе Моуриньо през 2016 година от Виляреал. За последните 6 сезона той изигра 113 мача за Юнайтед, в които отбеляза 1 гол и направи 2 асистенции. Една от причините да не успее да покаже най-доброто от себе си бяха и контузиите, които го преследваха. Той има договор с "червените дяволи" до 2024 година, а цената му на пазара в момента е около 5-6 милиона евро.