Футболистът на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд е трансферна цел на Ювентус за следващия сезон и може да се присъедини към „бианконерите“ на по-ниска цена от реалната му стойност. „Старата госпожа“ иска да повиши качеството на отбора си през следващата кампания и се е насочил към няколко потенциални атакуващи футболисти.

Грийнууд, който в момента е под наем в Хетафе от „червените дяволи“, е бил харесан от скаутите на Юве, които са напълно убедени в качествата на универсалното английско крило. Още повече, че Грийнууд едва ли ще остане на „Олд Трафорд“ през следващия сезон. Англичанинът беше обвинен в опит за изнасилване и нападение през октомври 2022-а година. Ман Юнайтед го отстрани, без значение че обвиненията по-късно бяха оттеглени.

Gazzetta dello Sport съобщава, че „червените дяволи“ не желаят да задържат 22-годишния играч в клуб. Други играчи, които Ювентус наблюдава за следващия сезон, са Тейн Копмайнерс от Аталанта, Лазар Самарджич от Удинезе, Мартин Субименди от Реал Сосиедад и Кенет Тейлър от Аякс.

22-годишният Грийнууд има десет гола и шест асистенции в 31 мача във всички турнири с Хетафе този сезон.