Жозе Моуриньо вярва, че престоят му в Манчестър Юнайтед би бил по-успешен, ако се ползваше със същото доверие и подкрепа, каквото има настоящият мениджър Ерик тен Хаг.

Моуриньо спечели Купата на лигата и Лига Европа в първия си сезон на "Олд Трафорд", преди да завърши втори във Висшата лига през следващата кампания. Но португалецът, който разкри, че е преживял трудни работни отношения с бившия главен изпълнителен директор на Юнайтед Ед Удуърд, беше уволнен през декември 2018 г. след слаби резултати.

Състоянието на 20-кратните шампиони на Англия се подобри малко след неговото напускане, като нидерландецът Тен Хаг пое управлението през 2022 г. след мандатите на Оле Гунар Солскяер и временния треньор Ралф Рангник. "Отношенията ми с Ед Удуърд бяха добри от лична гледна точка. Но от професионална гледна точка не беше най-доброто“, каза Моуриньо пред Telegraph.

"Аз съм това, което съм. Аз съм футболен човек. Това, което Тен Хаг има по времето си в Манчестър Юнайтед, аз нямах. Нямах това ниво на подкрепа и доверие от ръководството.

Така че си тръгнах тъжен, защото чувствах, че съм в началото на процеса. В някои моменти чувствах, че ако ми се доверят и повярват в опита ми, нещата може да са различни", каза още Моуриньо.  Бившият мениджър на Челси, Интер и Реал Мадрид Моуриньо се завърна във Висшата лига с Тотнъм през 2019 г., преди да поеме Рома, откъдето беше уволнен през януари.

61-годишният се надява Манчестър Юнайтед да успее да излезе от кризата, но добави, че в отбора все още има някои футболисти от неговото време, на които им липсва професионализъм. /БТА