Евертън може да се наложи да продаде един от героите в мърсисайдското дерби - Джарад Брантуайт, преди 30 юни, за да облекчи финансовото си положение. Мениджърът Шон Дайш би се радвал 21-годишният централен защитник да остане поне за още един сезон, но несигурната ситуация на клуба извън терена прави наложително „карамелите“ да съберат свежи средства от продажбата на Брантуайт, дори ако дългоочакваната смяна на собствеността се осъществи, твърди The Sun.

Счита се, че Манчестър Юнайтед е фаворит за подписа на Брантуайт и ще се възползва от спешната нужда на Евертън от пари преди официалното приключване на този сезон през юни. По този начин „червените дяволи“ ще се надяват да го закупят и за по-малко от обявената му оценка от 80 милиона паунда.

„Карамелите“ вече бяха наказани общо с осем точки за нарушаване на правилата за печалба и устойчивост на Висшата лига през последните месеци. Евентуалната продажба на Брантуайт преди 30 юни ще облекчи сериозно натиска и опасенията от ново наказание за клуба.