Ръководството на Манчестър Юнайтед подготвя два трансферни удара през януарския трансферен прозорец, съобщава „The Sun“.

Близки до Жозе Моуриньо са заявили пред изданието, че „червените дяволи“ ще се опитат да вземат Дъглас Коста от Ювентус, както и Тоби Алдервейрелд от Тотнъм. Двамата са приоритетните трансферни цели на английския гранд.

Бразилският футболист премина в Ювентус през миналото лято за сумата от 36 милиона паунда. Италианският клуб привлече играча от Байерн Мюнхен.

Коста е с изключително ограничено игрово време и има желание да премине в отбор, където ще получава повече възможност за изява.

В същото време изпълнителният вицепрезидент на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд лично се е заел със задачата по привличането на Алдервейрелд. „Червените дяволи“ се очаква да вложат поне 40 милиона паунда, за да си осигурят услугите на белгийския защитник.

Любопитна подробност е, че вече бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо настояваше за привличането на нов централен защитник през миналото лято, но такъв така и не бе привлечен.