Манчестър Юнайтед обмисля да привлече защитника на Атлетико Мадрид Рейнилдо, но може да се сблъска с конкуренция от страна на Астън Вила. 30-годишният ляв бек от Мозамбик има само една година до края на договора си с „дюшекчиите“ и това означава, че може да бъде на разположение за около осем милиона това лято.

Рейнилдо премина в испанския гранд през 2022-а година от Лил, след като помогна на френския клуб да спечели Лига 1. Той обаче получи скъса кръстни връзки през февруари миналата година, което го извади от игра до ноември. След завръщането си той е играл само 15 пъти за отбора на Диего Симеоне и сега може да бъде достъпен на доста ниска цена.

The Sun твърди, че Рейнилдо е в радара както на Ман Юнайтед, така и на Астън Вила. Ювентус също го следи от няколко месеца и може да се включи в битката за подписа му.

Мениджърът на Ман Юнайтед -  Ерик тен Хаг, който не е сигурен за бъдещето си на „Олд Трафорд“, заяви миналата седмица, че ляв бек може да бъде една от основните цели на клуба за лятото. Позицията се оказа кошмарна за Юнайтед през този сезон, след като Тайрел Маласия бе аут за цялата кампания, докато проблемите с контузиите на Люк Шоу го ограничиха до само 15 изяви.

Това означава, че Рейнилдо може да се превърне в атрактивна и достъпна опция за „червените дяволи“. Но те може да го изпуснат, ако Унай Емери опита да го доведе във Висшата лига, като Вила почти сигурно ще може да му предложи футбол в Шампионската лига.

Ако Рейнилдо приеме да играе, в който и да е клуб в Англия, то той ще стане първият футболист от Мозамбик, който ще се подвизава във Висшата лига.