Капитанът на Астън Вила Джак Грийлиш трансферна цел №1 на Манчестър Сити. Блестящата форма на Грийлиш му спечели и място в отбора на Англия, воден от Гарет Саутгейт.

Според „The ​​Independent“ мениджърът на „гражданите“ Пеп Гуардиола се смята за голям почитател на Грийлиш и вярва, че може да стане основна част от „новия проект“ в клуба, в който присъстват още Лионел Меси и Хари Кейн.

Гуардиола дори е обсъждал трансфера на Грийлиш със звездата на тима Кевин Де Бройне, като белгиецът е останал силно впечатлен от неговите качества.

Меси и Кейн също попадат в списъка за реконструкция на състава на „Етихад“, но за Гуардиола основен приоритет е именно капитанът на „виланите“.

Градският съперник Манчестър Юнайтед беше силно свързан с него през лятото, но не успя да се съгласи на исканите от Астън Вила 70 милиона паунда. Смята се, че мениджърът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер не се е отказал от Грийлиш и подготвя нова оферта догодина.

Смята се обаче, че цената му се е повишила въпреки пандемията и сега бирмингамци ще искат около 100 милиона паунда за 25-годишния атакуващ полузащитник.

Испанският шампион Реал Мадрид също е свързан с един от най-добрите играчи във ВИсшата лига през този сезон.