Висшата лига на Англия продължава да затвърждава своята конкурентноспособност и драма. В рамките на 24 часа водачеството в Премиър лийг се смени цели три пъти. След като снощи Лестър надви с 2:0 у дома Челси и оглави таблицата, а преди малко повече от два часа Манчестър Сити се върна на върха за първи път от август 2019-та, сега Манчестър Юнайтед измести градския си съперник, побеждавайки Фулъм с 2:1 като гост.

Адемола Лукман изведе лондончани още в петата минута, но възпитаниците на Оле Гунар Солскяер демонстрираха за пореден път своя огромен характер и непримиримост, обръщайки нещата в своя полза. Първо Единсон Кавани изравни през първата част, а второто полувреме Пол Погба изтръгна така ценните три точки за „червените дяволи“ с брутален изстрел с левия крак от далечна дистанция.

По този начин 20-кратният шампион на Англия заема първото място с 40 точки, следван от Манчестър Сити и Лестър, които са с по 38, а шампионът Ливърпул е четвърти с 34.

Getty Images/Gulliver
51 снимки


Първото положение дойде за домакините. В третата минута Лукман получи в централната част след отнета топка и шутира отдалеч, но в ръцете на Де Хеа.

В петата минута именно Лукман се отскубна сам зад отбраната, напредна и простреля по диагонала испанския страж за 1:0.

В 21-ата минута Фернандеш овладя фронтално и без да се колебае стреля, но удари дявата греда.

Секунди по-късно португалецът центрира от левия фланг в наказателното поле, Ареола боксира слабо в краката на Кавани, който безпроблемно и отблизо изравни - 1:1.

Отново Фернандеш се озова на чудесна позиция, но ударът му с десния крак бе спасен с последни усилия от вратаря.

В 29-ата минута Хари Магуайър се извиси над всички след ъглов удар, но мерникът му бе неточен - аут.

14 минути след това Шоу намери Марсиалс центриране от левия фланг, който засече с глава, но над напречната греда.

В 47-ата минута Харисън Рийд пробва късмета си с десния крак, ала високо над вратата.

В 51-ата минута Магуайър отново получи възможност да отбележи с глава след корнер, но този път бе максимално затруднен и не успя да натисне добре коженото кълбо.

60 секунди по-късно Лофтъс-Чийк центрира по земя от дясното крило към центъра на пеналтерията, където Лукман продължи пътя на топката, но право в ръцете на Де Хеа.

В 65-ата минута Пол Погба изригна. Световният шампион се озова сам на десния фланг, влезе навътре, погледна къде е позициониран Ареола и изпрати ювелирна бомба с левия крак, препарирайки стража на котиджърс - 1:2.

Броени секунди след това Единсон Кавани почти от упор нанесе тежък изстрел с глава, но френският вратар показа чудесен рефлекс и запази отбора си в играта.

В 75-ата минута Лофтъс-Чийк се оказа зад противниковата защита, след като Магуайър покри засадата и мигновено шутира по земя, но Давид хе Хеа спаси с крак.


Фулъм: Ареола, Айна, Андерсен, Адарабийо, Тете, Ангиса, Рийд, Браян, Лофтъс-Чийк, Лукман

Резерви: Родак, Одой, Хектор, Реам, Онома, Лемина, Кебано, Камара, Митрович

Мениджър: Скот Паркър

 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Баий, Магуайър, Шоу, Фред, Погба, Грийнууд, Фернандеш, Марсиал, Кавани

Резерви: Хендерсън, Телес, Туанзебе, Джеймс, Мата, Матич, Мактоминей, Ван де Беек, Рашфорд

Мениджър: Оле Гунар Солскяер

 

Стадион: "Крейвън Котидж", Лондон

Главен съдия: Мартин Аткинсън