Манчестър Юнайтед най-после усети вкуса на победата след първия кръг насам. "Червените дяволи" надделяха над Лестър на своя "Олд Трафорд" и записаха първи успех от погрома над Челси на старта на кампанията. 

Момчетата на Оле Гунар Солскяер вложиха много пот и усилия и в крайна сметка измъкнаха трите точки след 1:0. Голът за тях беше отбелязан след изпълнение на дузпа в самото начало, а точен беше Маркъс Рашфорд. По този начин "червените дяволи" секнаха не само серията от три мача без загуба, но и тази от два поредни пропуска от 11-те метра. 

Мачът започна с мощен натиск на домакините и те имаха първите възможности в мача. Андреас Перейра можеше да открие в самото начало, но вратарят Каспер Шмайхел отрази. Но нямаше какво да направи няколко минути след това. 

В 7-та минута Маркъс Рашфорд получи една топка в наказателното поле и беше препънат от Чаглар Сьойюнджю. Турчинът протестира остро, но реферът се посъветва и с ВАР, след което беше безкомпромисен - дузпа. Потърпевшият се разписа от бялата точка и спря серията от пропуски от там - 1:0. 

До почивката последва равностойна игра, като опциите пред двете врати не бяха особено много. Маркъс Рашфорд и Даниел Джеймс не можаха да се възползват от възможностите за домакините, докато Джейми Варди и Джеймс Мадисън пропиляха хубави възможности за "лисиците". 

Най-чистата възможност за гостите беше в 30-та минута, когато Бен Чилуел се озова на стрелкова позиция и би опасно под гредата, но Давид де Хеа показа завиден рефлекс и изби. В крайна сметка повичката дойде при гол аванс на Юнайтед. 

Веднага след подновяването на играта гостите заиграха много по-мощно в предни позиции и на Де Хеа на няколко пъти му се наложи да се намесва решаващо при изстрели на Мадисън, Вилфред Ндиди и при набези на Джейми Варди. 

Най-хубавата ситуация за домакините беше на Хуан Мата, докато "лисиците" могат да съжаляват, че не изравниха в 55-та минута, когато Джеймс Мадисън стреля от пряк свободен удар, но топката мина буквално на сантиметри от дясната греда. 

Играчите на домакините се бяха закотвили в половината си и пазеха резултата, като едва в края погледнаха по-опасно напред. И в 84-та минута бяха близо до това да удвоят преднината си, когато от пряк свободен удар Маркъс Рашфорд тресна сглобката на вратата. 

Гостите се хвърлиха бясно напред в търсене на изравняването. И бяха много близо до него в 93-та минута, когато Вилфред Ндиди бееш оставен непокрит пред вратарското поле, но изстрелът му мина на сантиметри от страничната греда. В последните секунди се стигна и до меле между играчите, но повече голвое не паднаха.  

Така Юнайтед устиска успеха и вече има 8 точки за място в Топ 4. Това пък беше първа загуба за Лестър от началото на сезона и тимът има същия актив като съперника си.