Гари Невил коментира два от традиционните топ отбора на Англия да бъдат обявени за продажба по едно и също време, преди да прогнозира вероятността Юнайтед да получи сделка безпроблемно преди колегите си от Мърсисайд. Бившият защитник на "червените дяволи" отрече мнението му да се дължи на фаворизиране и вместо това посочи, че клубът е по-благоприятен актив.

"Естествено чрез традиционни средства, Манчестър Юнайтед и Ливърпул са двата най-големи клуба в страната. Изобщо не искам да проявявам неуважение към Ливърпул, защото те са огромен футболен клуб... Манчестър Юнайтед ще бъде по-търсен и ще донесе по-висока цена от мърсисайдци.

Освен ако Ливърпул не е уредил нещо, мисля, че ще трябва да изчакат малко, защото смятам, че купувачите първо ще отидат при Манчестър Юнайтед – освен ако няма фен на Ливърпул, който е много богат някъде и е верен на отбора. Мърсисайдци са в по-добра позиция на и извън терена в момента, но не можете да отречете мащаба на Манчестър Юнайтед. Когато погледнете търговските приходи, "червените дяволи" като актив са по-добра покупка", коментира Гари Невил пред Скай Спортс.

Коментарите на Гари Невил идват на фона на нови слухове, че технологичните гиганти Apple може да предложат хитов ход за клуба от Манчестър, докато бившият съотборник на Невил Дейвид Бекъм обяви, че е "отворен за провеждане на преговори" с потенциални кандидати. Междувременно собствениците на Ливърпул FSG наскоро обявиха, че клубът работи както обикновено, омаловажавайки слуховете, че продажбата ще се случи скоро.