Българската футболна легенда Димитър Бербатов гостува на „Sky Sports“ в неделното сутрешно предаване, в което се правят анализи на мачовете от изминалия ден от кръга във Висшата лига.

Бербатов заяви, че е голям фен на Лукаку и вярва, че феновете на Манчестър Юнайтед ще видят най-доброто, на което той е способен, когато белгийският футболист възвърне своята увереност.

„Защо хората се концентрират върху такива неща? Нападатели са повече от голове в съвременния футбол. Как това ще помогне на някой? Не мислите ли, че Лукаку знае това? За Лукаку бе много важно, е вкара гол във вратата на Фулъм. Сигурен съм, че той се е почувствал облекчен. Не мога да разбера тези негативни коментари по негов адрес и това фокусиране върху представянето му. По какъв начин това ще помогне на неговата увереност? Напротив. Това ще го направи по-слаб футболист“, сподели Бербо.

„Аз харесвам Лукаку, защото той е добър с топката в крака. Той е много можещен. Ако неговото първо докосване не е добро, като на други играчи, той може да компенсира това с физическо присъствие и мощ. Той се нуждае от увереност, за да вкарва голове“, добави българинът.

Бербатов също така отказа да критикува Жозе Моуриньо за слаби старт на сезона от страна на Манчестър Юнайтед.

Въпреки победата над Фулъм, „червените дяволи“ са на шесто място в класирането и изостават на осем точки от топ 4 и на 16 от лидера Ливърпул.

„Не мога да коментирам мениджъри особено, когато става въпрос за световна класа мениджъри, които са толкова успешни. Той е мениджър на Манчестър Юнайтед. Сигурен съм, че той прави най-доброто, на което е способен, за да побеждава отборът. Моуриньо е победител. Това, което чувам е, че той е много добър с футболистите. Всеки има различна тактика, за да държи във форма своите играчи. Понякога това изглежда необикновено. Когато той критикува някого или не казва добри думи за своите играчи, той може би иска от тях още повече по време на работата в тренировките. Не знам“, каза още Димитър Бербатов.