Манчестър Юнайтед победи Ковънтри след дузпи, тъй като резултатът бе 3:3 в редовното време и продълженията на "Уембли" в полуфинален сблъсък за ФА Къп. "Червените дяволи" поведоха с 3:0 до 71-а минута и всичко изглеждаше ясно, но тимът от Чемпиъншип буквално възкръсна, за да може да направи двубоя изключително драматичен. За Манчестър Юнайтед се разписаха Скот МакТоминей, Хари Магуайър и Бруно Фернандеш, а за Ковънтри Елис Симс, Калъм О`Хеър и Хаджи Райт от дузпа бяха точни, за да се стигне до продължения. През първото продължение тимът на Ерик тен Хаг имаше повечето възможности, но през второто Ковънтри можеше да стигне до успеха, като дори негов гол в 121-а минута бе отменен поради много тънка засада.

Стигна се до дузпи, като Каземиро пропусна за "червените дяволи" и тимът от Чемпиъншип водеше с 2:1, но Калъм О`Хеър и Бен Шийф сбъркаха при своите изпълнения, а Расмус Хойлунд отбеляза решителната дузпа, която прати Манчестър Юнайтед на финал във ФА Къп, където ще се изправи срещу Манчестър Сити.

Getty/Gulliver images
86 снимки

В първите 15 минути отсъстваха чистите голови положения, като Манчестър Юнайтед владееше повече топката, но опитваше да намери празните пространства в защитата на своя съперник и търпеливо владееше.

В 19-а минута Маркъс Рашфорд получи великолепен пас от Каземиро, а английският нападател бе сам срещу вратаря, но ударът му с левия крак от чиста позиция не бе точен. Диого Далот получи топката на десния фланг в 23-а минута, като пусна успореден пас на голлинията, който бе завършен по превъзходен начин от Скот МакТоминей, а Брадли Колинс трябваше да се справи по-добре в тази ситуация - 1:0 за Манчестър Юнайтед.

В 40-а минута Джош Екълс изпрати късо подаване в наказателното поле, като Елис Симс овладя топката с едно докосване, но един от защитниците му я отне и изчисти в безопасност. Малко след това Маркъс Рашфорд получи великолепен пас в опасна зона, като английският национал шутира в близкия ъгъл, но Брадли Колинс блесна със страхотно спасяване, избивайки в корнер.

От последвалия ъглов удар Бруно Фернандеш центрира, като намери Хари Магуайър, който се извиси високо, насочвайки неспасяем удар с глава, правейки резултата 2:0 за Манчестър Юнайтед.

В 48-а минута Бруно Фернандеш достигна първи до отбита топка и опита да преодолее вратаря от далечно разстояние. Ударът беше приличен, но прелетя малко встрани от дясната греда. Десетина минути по-късно Бруно Фернандеш демонстрира по превъзходен начин бързината и дрибъла си, маневрирайки покрай няколко защитници и стреля от наказателното поле. Топката беше отклонена и премина покрай застиналия Брадли Колинс - 3:0 за Манчестър Юнайтед.

В 71-а минута Фабио Тавареш изпрати прецизно центриране в наказателното поле, а Елис Симс достигна до него и макар да отигра топката с коляното, като изненада Онана, който не успя да реагира, а резултатът бе намален - 1:3.

В 79-а минута Калъм О`Хеър слаломира брилянтно покрай няколко защитника и отправи удар от границата на пеналтерият, който беше отклонен в мрежата след рикошет, а Онана не успя да се намеси и само изгледа как топката влиза във вратата му - 2:3.

Шест минути по-късно Виктор Торп се добра до отскочилата топка извън наказателното поле и отправи далечен шут, но стражът на Манчестър Юнайтед направи смразяващо спасяване, което спаси сигурен гол. В третата минута на добавеното време Уан-Бисака игра с ръка в собственото наказателно поле, а главният арбитър не се поколеба да отсъди дузпа за Ковънтри. Ситуацията бе разгледана с ВАР, а решението бе потвърдено. Зад топката застана Хаджи Райт, който излъга Онана и го изпрати в грешния ъгъл, за да направи шока пълен и да изравни резултата - 3:3.

В четвъртата минута от първото продължение Бруно Фернандеш достигна до хубаво подаване на границата на наказателното поле и нанесе брилянтен удар към вратата, но нацели напречната греда.

В 107-а минута Хари Магуайър се измъкна с лекота от защитата и се озова очи в очи с вратаря, но не успя да отбележи с удара си към горния десен ъгъл, тъй като Брадли Колинс се изяви с добра реакция и последва само корнер за "червените дяволи".

Само пет минути след това Калъм О`Хеър изведе Хаджи Райт на границата на наказателното поле и последният отправи топката към вратата, но тя се размина на косъм с дясната греда. В 116-а минута Елис Симс овладя перфектно хитър пас в наказателното поле, но опитът му разтресе напречната греда.

В 121-а минута Хаджи Райт показа добър поглед върху играта и пусна чудесно подаване към Виктор Торп, който демонстрира своята решителност и достигна до топката прези няколко защитници и я изстреля в долиня десен ъгъл - 4:3. Попадението бе разгледано обаче и отменено поради много тънка засада. Това бе и всичко, последваха дузпи.

ДУЗПИ: 2:4

Каземиро изпълни първата дузпа за Манчестър Юнайтед, но право в центъра по изключително слаб начин и Брадли Колинс отрази. Хаджи Райт бе категоричен и откри резултата, като излъга Онана, отбелязвайки в десния ъгъл на вратата. 

Диого Далот бе вторият изпълнител за "червените дяволи", като не остави шанс на вратаря, пращайки кълбото в десния ъгъл. Торп се нагърби да бие дузпа, като реализира по изумителен начин в горния ляв ъгъл. Кристиан Ериксен бе категоричен със своята дузпа, а Брадил Колинс не помръдна от голлинията. Калъм О`Хеър не бе сигурен при своето изпъление и Онана плонжира добре, за да отрази топката, насочена в десния му ъгъл. Бруно Фернандеш също изглеждаше сигурен и излъга противниковия вратар, за да изведе отбора си напред при дузпите. Капитанът на отбора Бен Шийф изпълни ужасяваща дузпа и не уцели вратата, а топката прелетя над напречната греда. Расмус Хойлунд изпълни последната дузпа, като тя бе категорична и макар Колинс да усети ъгъла, не успя да се намеси.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ковънтри: 40. Брадли Колинс, 21. Джейк Бидуел, 27. Милан ван Евейк, 28. Джош Екълс, 13. Лиъм Китчинг, 22. Джоел Латибеадуиере, 10. Калъм О`Хеър, 11. Хаджи Рейт, 9. Елиф Симс, 4. Боби Томас, 14. Бен Шийф

Манчестър Юнайтед: 24. Андре Онана, 20. Диого Далот, 5. Хари Магуайър, 39. Скот МакТоминей, 29. Аарън-Уан Бисака, 18. Каземиро, 37. Коби Мейну, 10. Маркъс Рашфорд, 8. Бруно Фернандеш, 17. Алехандро Гарначо, 11. Расмус Хойлунд