Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви, че възстановяването на Уейн Рууни от вируса, който мъчеше нападателя, не бива да се разбира като автоматичното му връщане сред титулярите.

Болният Рууни пропусна успеха над Уотфорд през уикенда, в който се наложи на Мемфис Депай да играе на върха на атаката. Именно холандецът вкара единият от головете, а мачът разшири списъка на контузените футболисти в лагера на „червените дяволи“.

Рууни и Марсиал подновиха тренировки с Юнайтед

Люк Шоу, Антонио Валенсия, Майкъл Карик, Андер Ерера и Фил Джоунс със сигурност пропускат двубоя срещу ПСВ Айндховен от Шампионската лига.

Изглежда, че подобна вероятност съществува и за Рууни. „Не, той няма автоматично да се върне сред титулярите. Решението винаги трябва да бъде на мениджъра“, коментира Ван Гаал.

„Ще сравня състоянието на играчите и ще видя кои са в най-добра кондиция по време на тренировките. В момента физическата форма е най-важното нещо и Уейн трябва да се докаже. Казаното важи още за Маруан Фелаини и Антони Марсиал. Нужно е да демонстрират определени неща на тренировъчния терен и тогава ще реша кои футболисти ще изпълняват нашия игрови план“, каза още холандският наставник.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS