Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал потвърди, че има нови трима контузени играчи в своите редици след измъчената победа с 2:1 над Уотфорд днес.

Холандският наставник заяви, че Андер Ерера, Фил Джоунс и Джеймс Уилсън са с травми, а това допълнително увеличава проблемите пред него, тъй като основните нападатели Уейн Рууни и Антони Марсиал също не са в оптимална кондиция. Затова днес като единствен нападател игра Мемфис Депай

„Намираме се в тежък период на контузии. Същото се случи и по време на паузата за националните отбори. Антонио Валенсия беше опериран, а знаете какво е състоянието на Люк Шоу (счупен крак – б.р.)“, каза Ван Гаал.

„Сега Джоунс и Ерера мисля, че няма да бъдат на линия за сряда и мачът срещу ПСВ в Шампионската лига. Първото ми впечатление е, че травмите не са много тежки, но проблемът е, че имаме мач в сряда. Джоунс е с изкълчен глезен, докато при Ерера травмата е в бедрото.“

„Уилсън пък има подуто коляно след една от тренировките ни. Рууни е болен, но при него въпросът опира до дни, ан седмици. Очаквам той да играе в сряда, но човек никога не знае как една болест може да се развие“, добави Ван Гаал.