Трансферният прозорец вече затвори, но спекулациите относно бъдещето на две звезди от Висшата лига продължават да бъдат дискутирани. Манчестър Юнайтед спря трансфера на Пол Погба в Реал Мадрид, докато Тотнъм не позволиха на Кристиан Ериксен да си тръгне в същата посока. Очакваше се „кралския клуб“ да се раздели с Гарет Бейл и Хамес Родригес, за да се освободи място поне за единия от двамата, но и това не стана.

Сега вицепрезидента на Юнайтед Ед Уудуърд е в преговори с агента на Погба относно подписването на нов договор. Контрактът на французина е до лятото на 2021 година. Ако подпише, то Погба драстично намалява шансовете си да премине някога в Реал. Ако обаче реши да не слага подписа под нов договор, то испанците ще подготвят нова офанзива през следващото лято.

За самия Погба оставането в Англия идва като разочарование. Той направи какво ли не, за да си издейства трансфер в отбора на Зидан. Сезонът в Англия не започна добре за него, а за капак на всичкото беше освиркван от феновете на „червените дяволи“ след пропусната дузпа срещу Уулвърхемптън. В последствие фен остави съобщение пред тренировъчния комплекс на Юнайтед, което гласеше: „Погба вън!“. От клуба се опитват да го убедят, че това се единични случаи и, че му оказват пълна подкрепа. С това от „Олд Трафорд“ се опитват да го убедят да остане.

В Мадрид обаче винаги са подготвени с резервен вариант. Ситуацията с Кристиан Ериксен в Тотнъм е доста деликатна в момента. Ако нищо не се промени с Погба, то Ериксен става приоритет номер едно. Неговият контракт с Тотнъм изтича през следващото лято и от януари 2020 ще има право до води преговори за свой трансфер, дори и без съгласието на лондончани.

Датчанинът подписа петгодишен договор през 2013 година, със заплата от 40 хиляди евро на седмица или два милиона на година. През 2016 година той подписа нов договор до 2020 година, увеличавайки заплатата му двойно. Наскоро „шпорите“ му предложиха нов четиригодишен договор, с който ще може да получава по шест милиона евро на година. Токова в момента получават Лорис и Деле Али. Класацията в Тотнъм води Хари Кейн с по 8.8 милиона на година. За момента обаче 27-годшният Ериксен отказва предложенията за нов договор, което поставя Реал в доста изгодна позиция при евентуални преговори.