Въпреки трудностите в отношенията, които имаше през лятото между Ед Уудуърд и Жозе Моуриньо, то силните хора в Манчестър Юнайтед са започнали да гледат в една посока. Португалският наставник на „червените дяволи” е провел среща с изпълнителния директор, на която е заявил, че ако иска отборът да спечели даден трофей, трябва да бъдат спазарени хърватските офанзивни футболисти – Анте Ребич и Иван Перишич.

И двамата бяха силно свързвани с трансфер на „Олд Трафорд” през лятото, ала така и до сделка по средата годината така и не се стигна. Както Ребич, така и Перишич бяха част от голямото хърватско лято, на което „ватрените” достигнаха до финалния мач на Мондиал 2018, като спомогнаха на тима на Златко Далич да вземат сребърните медали от шампионата в Русия.

Желанието на Моуриньо да привлече крилото на Интер датира неотскоро, като всеки път, когато се стигне до преговори, то има някаква пречка Иван Перишич да акостира на Острова. Медиите на Албиона твърдят, че играчът на „нерадзурите” може да пристигне в Англия срещу 48 милиона паунда, докато нападателят на Айнтрахт Франкфурт – Анте Ребич, ще струва на Юнайтед около 40 милиона от британската валута.