Предстои много горещо трансферно лято на „Естадио Лусо Бразилейро”, а Фламенго ще трябва да се брани на много фронтове. Бразилският клуб е в подем, а играчите, които играят за клуба от Рио де Жанейро са обект на голям интерес. Основният футболист, който е врадара на европейските грандове е Лукас Пакета, а след Барселона, то вече и Манчестър Юнайтед и Пари Сен Жермен имат интерес към полузащитника.

21-годишният халф има освобождаваща клауза, която е 45 милиона паунда, а и трите големи европейски тима са в готовност да я активират във следващия подходящ момент. Бразилският гранд обаче има намерение да завиши исканата сума, като идеята е тя да достигне до 63 милиона от британската валута.

Левичарят направи дебют за Бразилия по време на последната пауза за националния отбор, като медиите в Бразилия твърдят, че представители на Барса, ПСЖ и Юнайтед са го наблюдавали.

Въпреки това le10sport пише, че ПСЖ и Юнайтед са много по-близо от договорка с халфа, отколкото Барселона, като дуелът за подписа му ще започне със старта на 2019 година.

Договорът на Пакета с Фламенго изтича декември 2020-а.