Новият голям талант на английския футбол Джейдън Санчо разбуни духовете на Острова с едно простичко действие в социалните мрежи. Юношата на Манчестър Сити ретуитна публикация в социалните мрежи, която го насърчава да премине в градския съперник – Манчестър Юнайтед.

Това се случи след разгромната победа на Англия над Чехия в квалификациите за UEFA EURO 2020 с 5:0.  В нея едва 18-годишният футболист, собственост на Борусия Дортмунд, записа своята първа асистенция с екипа на „трите лъва”, макар че шоуто открадна Рахийм Стърлинг със своя хеттрик. Това не отменя факта, че от началото на сезон 2018/2019 Санчо има 35 официални мача (на клубно и международно ниво), 9 гола и вече 17 асистенции. Той е лидер по голови подавания (12) в Бундеслигата, като в топ 5 първенствата по този показател не му отстъпва само Лионел Меси (също 12).

Джейдън Санчо

източник: Gulliver/Getty Images

Вече от доста време се шуми, че Санчо е пред завръщане във Висшата лига, откъдето избяга, за да търси по-добра реализация. Легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд открито поиска да види младока в редиците на „червените дяволи”. Именно публикация, цитираща желанието на легендарния бранител, се оказа ретуитната от Санчо и това моментално породи огромни вълни от радост сред привържениците на Юнайтед.

Много бързо обаче самият футболист отмени действието си, след като съзря накъде отива дискусията.