Нападателят на Манчестър Юнайтед – Кристиано Роналдо, окончателно няма да премине в Наполи, твърди „Il Mattino“. Агентът на футболиста - Жорже Мендеш, продължаваше да търси вариант да намери начин да прати португалеца в италианския клуб, но оттам за пореден път са отхвърлили възможността да го вземат. Смята се, че това е бил окончателното им решение.

Обсъждаха се различни варианти, според които нападателят на Манчестър Юнайтед да облече екипа на „партенопеите“, които ще играят в Шампионската лига - нещото, на което Роналдо държи. Схемата обаче включваше трансфер на нападателя на Наполи Виктор Осимен на „Олд Трафорд“, а Кристиано да заиграе в Серия А като преотстъпен. Италианците обаче държаха „червените дяволи“ да плащат по-голямата част от заплатата на петкратния носител на „Златната топка“.

Впоследствие се премина към варианта и двамата да са заедно в Неапол, но в крайна сметка президентът на клуба Аурелио де Лаурентис е отхвърлил възможността за някакво споразумение.

По-рано в Англия писаха, че Роналдо може да склони да остане в Манчестър Юнайтед. Трансферният прозорец затваря в четвъртък вечерта, а високите финансови претенции ва португалеца стопират кандидатите за неговия подпис.