Отборът на Манчестър Юнайтед е на полпозишън за това да привлече Кристиан Ериксен, след като Тотнъм се е отказал от идеята да си върне бившата звезда, твърди „Daily Star“.

Ериксен все още не е решил окончателно бъдещето си, след като направи успешно завръщане във футбола с екипа на Брентфорд миналия сезон. Той подписа краткосрочен договор през януари, а от 1 юли ще бъде свободен агент. Изданието пише, че „шпорите“ обаче изобщо не са участвали в сериозни дискусии за подписа на датската звезда, който претърпя сърдечен арест по време на Европейското първенство миналата година.

Това проправя пътя на Юнайтед да привлече 30-годишния футболист, който отбеляза гол и даде четири асистенции в 11 мача за „пчеличките“ през миналата кампания.

Ериксен все пак може и да остане в Брентфорд, а също така е обещал на мениджъра Томас Франк да бъде първият, който ще разбере крайното му решение. Наставникът на Тотнъм Антонио Конте пък работи с Ериксен в Интер, където двамата спечелиха заедно титлата от Серия А през 2021 година.

И въпреки че има интерес към датчанина и от страна на Евертън, Юнайтед сега се разглежда като фаворит да го измъкне, ако избере да напусне Брентфорд. Преди години те бяха свързвани отново с него по време на престоя му именно при „шпорите“.

Ериксен изигра над 300 мача за клуба от северен Лондон между 2013 и 2020 година. За този период той отбеляза 69 гола и направи 90 асистенции.