Вратарят на Манчестър Юнайтед Дийн Хендерсън се надява да премине в Нюкасъл през лятото. „Mirror“ твърди, че английският национал е готов да напусне „червените дяволи“, ако не стане първи избор под рамката вратата за Юнайтед през следващия сезон.

Очаква се новият мениджър на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг да предизвика голямо вълнение в съблекалнята на Юнайтед при пристигането си през лятото, като много звезди се очаква да напуснат.

Счита се, че 25-годишният Хендерсън е готов за ново предизвикателство, освен ако Тен Хаг не му гарантира, че той ще бъде първият вратар на Юнайтед през следващия сезон. Нюкасъл имаше желание да привлече Хендерсън под наем още през януари и са готови да засилят интереса си, когато летният трансферен прозорец отвори.

Съобщава се, че мениджърът Еди Хау вижда Хендерсън като идеалния кандидат да наследи Мартин Дубравка на „Сейнт Джеймс Парк“. Като се има предвид, че Юнайтед ще трябва да подпишат с директен заместник на Хенедръсн, те вероятно ще поискат сериозна сума за услугите на своя вратар.