Отборът на Манчестър Юнайтед е изпратил първата си оферта от около 14,3 милиона паунда за защитника на Барселона Серджино Дест, въпреки че „каталунците“ държат да получат близо 17 милиона паунда. Мениджърът на „червените дяволи“ - Ерик тен Хаг, има желание да подсили зоните на крайните защитници.

На „Олд Трафорд“ вече пристигна Тайрел Маласия, който ще се конкурира с Люк Шоу. На десния бек Диого Далот започна в първите два мача от сезона пред Аарън Уан-Бисака, а бившият играч на Кристъл Палас може да се завърне при „орлите“ преди затварянето на трансферния прозорец.

Дест, бивш играч на Аякс и добре познат на Тен Хаг, е ненужен Барселона и от „Камп Ноу“ ще се радват да го продадат, за да може съберат средства след големите си разходи това лято.

Според „Sport“, разговорите вече са в ход между Барселона и Юнайтед относно Дест. Твърди се, че Юнайтед е предложил първоначална оферта от около 14,3 милиона паунда, но Барселона държи на малко повече. Смята се, че „каталунците“ настояват за 17 милиона паунда. Двата клуба са обсъдили опцията Дест да отиде на „Олд Трафорд“ под наем, като споразумението ще включва задължение за неговото откупуване.

Мениджърът Тен Хаг иска да привлече до петима нови играчи в отбора си, преди прозорецът да затвори. Нидерландският специалист иска двама халфове, поне един нападател и краен защитник след катастрофалното начало на сезона. След първите си две срещи Юнайтед е на дъното с нула точки, а в понеделник посреща вицешампиона от миналия сезон Ливърпул.