Отборът на Манчестър Юнайтед обмисля трансфер на десния бек на Борусия Дортмунд Тома Мюние, твърди „The Telegraph“.

В същото време на „Олд Трафорд“ се надяват да продадат или дадат под наем Аарън Уан-Бисака на Кристъл Палас, бившия клуб на защитника, който се интересува от възможността да си върне англичанина. Смята се, че „орлите“ са готови да платят 10 милиона паунда за 24-годишния играч, въпреки че това би представлявало огромна загуба за Юнайтед, който привлече Уан-Бисака за 50 милиона паунда през 2019 година.

Gulliver/GettyImages
65 снимки

Крайният бранител обаче не фигурира в плановете на мениджъра Ерик тен Хаг и сделка за наем може да е друга опция. Нидерландският специалист е заявил пред ръководството на клуба, че иска нов десен бек, който да се конкурира с Диого Далот, който започна като титуляр през новия сезон.

„The Telegraph“ пише, че Ман Юнайтед е предложил сума от около 15 милиона евро за Мюние, който бе свързван и с трансфер в Барселона. Белгийският национал е на 30 години и има голям опит по европейските терени и с екипа на Пари Сен Жермен. Договорът му с германския клуб е до лятото на 2024-а година.

Юнайтед все още не е отправил оферта, но Мюние изглежда да вероятна цел от защитника на Барселона Сержиньо Дест, въпреки че американският национал, на когото е биля заявено, че може да напусне Барселона това лято, също е в списък на „червените дяволи“. По ирония на съдбата Юнайтед обмисляше да вземе Мюние, преди да подпише с Уан-Бисака.