Отборът на Манчестър Юнайтед е поставил цена на своята звезда Кристиано Роналдо, след като португалецът е поискал да напусне клуба, ако се появи задоволителна оферта. „The Times“ съобщава, че „червените дяволи“ ще искат около 13 милиона паунда за нападателя.

Роналдо завърши миналия сезон като голмайстор на тима със своите 24 отбелязани попадения във всички турнири, но не успя да изведе Юнайтед до трофеи или дори до място в Шампионската лига. „Червените дяволи“ завършиха шести и ще играят в Лига Европа, което не се харесва особено на португалеца.

По-рано днес Роналдо не се появи и на първата тренировка от подготовката на тима. Той е информирал ръководството на „червените дяволи”, че поради „семейни причини” е възпрепятстван да пристигне в Манчестър по план. Очаква се португалецът да има среща с новия мениджър Ерик тен Хаг, когато се завърне на „Олд Трафорд“.

Въпреки желанието на звездата да си тръгне, в Юнайтед очакват Роналдо да изпълни договора си, от който има още една година. Интерес към 37-годишния португалец има от страна на Челси, Байерн Мюнхен, Рома и Интер Маями.