Отборът на Манчестър Юнайтед се интересува от футболиста на Астън Вила Джон МакГин, докато се подготвя за новата си ера под ръководството на Ралф Рангник, твърди „Sun“. „Червените дяволи“ се очаква да бъдат на пазара през януари в търсене на подкрепления в средата на терена, тъй като бъдещето на Пол Погба, Джеси Лингард и Дони ван де Беек в клуба остава неясно.

В същото време британското издание отбелязва, че Амаду Хайдара от РБ Лайпциг ще стане първото попълнение на Рангник следващия месец, ако Манчестър Юнайтед плати клаузата му за откупуване, която възлиза на 32 милиона паунда в момента.

Английското дуо Калвин Филипс и Деклан Райс от Лийдс Юнайтед и Уест Хем пък са определяни като потенциални опции за укрепване на халфовата линия за началото на следващия сезон. Но звездата на Вила МакГин, също привлече вниманието с добрите си изяви за бирмингамци и за националния отбор на Шотландия.

Според „Sun“ обаче от „Вила Парк“ не смятат да приемат оферта по-малка от 50 милиона тогава, като дори може да искат и повече в края на кампанията. На МакГин му остават три години и половина от настоящия си договор с клуба, който подписа миналия декември.

27-годишният шотландски национал отбеляза три гола и даде една асистенция в 13 мача във Висшата лига досега през този сезон. Способността му да владее топката плюс хладнокръвието му в напрегнати моменти е нещо, което скаутите на Юнайтед са забелязали. Това, в допълнение към способността му да играе в стил на висока преса, е ценено сериозно от новия мениджър на Юнайтед Рангник.