Отборът на Манчестър Юнайтед е фаворит за подписа на младата звезда на Борусия Дортмунд Джуд Белингам, твърди „Sun“. Изданието пише, че „червените дяволи“, които опитаха да привлекат английския национал през лятото на 2020 година, не са се отказали от него и догодина ще направят нов опит да го вземат в редиците си.

Младият полузащитник  обаче е следен още Челси, Ливърпул и Манчестър Сити.

Легендарният мениджър на Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън лично се е опитал да убеди Белингам да избере да продължи кариерата си на „Олд Трафорд“ през април миналата година, когато 16-годишният тогава халф беше играч на Бирмингам, допълва изданието. Настоящият мениджър Оле Гунар Солскяер също е имал контакт младока миналата година.

В крайна сметка той обаче избра Борусия Дортмунд, където се премести миналата година за 25 милиона паунда. Оттогава той бързо показа своите качества и се превърна в основен играч за „вестфалци“.Той беше в основата и на победата над Бешикташ с 2:1 в Шампионската лига над Бешикташ тази седмица, когато отбеляза гол и асистира за попадението на Ерлинг Халанд.