Кристиано Роналдо не се продава и Манчестър Юнайтед очаква той да остане на „Олд Трафорд“, въпреки информациите, свързващи португалската звезда със сензационен трансфер в Челси, твърди „Sky Sports“.

Провалът на Юнайтед да се класира за Шампионската лига и липсата на нови попълнения досега това лято доведеха до различни новини и слухове, че Роналдо може да иска да напусне.

По-рано беше съобщено, че неговият агент Жорже Мендеш се е срещнал с новия собственик на Челси Тод Боели миналата седмица и евентуален трансфер на Роналдо на „Стамфорд Бридж“ е бил част от разговорите по време на срещата.

Сега обаче се твърди, че Манчестър Юнайтед няма никакво намерение да се разделя със своята суперзвезда, който има договор и за следващия сезон. На първата си пресконференция начело на отбора пък новият мениджър на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг потвърди, че Роналдо ще бъде част от бъдещите му планове.

Португалецът се завърна в Юнайтед миналото лято, 12 години след като първоначалното ки напускане, когато премина в Реал Мадрид. През изминалия сезон той отбеляза 24 гола в 38 мача и завърши кампанията като голмайстор №1 на клуба във всички турнири.

Юнайтед обаче остана шести във Висшата лига и не успя нито да се класира за Шампионската лига, но да спечели трофей за пети пореден сезон. Роналдо обаче се очаква да остане лоялен към клуба и да остане на „Олд Трафорд“. Той вече ще е навършил 38 години, когато договорът му с Юнайтед изтиче следващото лято.