Китайският Шанхай Шенхуа не иска да отдава отново под наем нападателя Одион Игало и вместо това настоява за постоянна сделка. Нигерийският нападател стана голям хит след преминаването си през януари на "Олд Трафорд", като вкара четири пъти и впечатли изключително много мениджъра Оле Гунар Солскяер. Наемът на Игало обаче изтича на 31 май, което означава, че Юнайтед може да го загуби по време или дори преди това да бъде завършен текущия сезон във Висшата лига.

След коронавирусната криза кампанията бе спряна най-рано до май, като Юнайтед проучва възможността да удължи заема на Игало, за да може да остане в клуба, ако сезонът продължи и през лятото. От „The Times“ обаче съобщават, че Шанхай не желаят да разрешат на Юнайтед да удължи заема на Игало и настояват да го купят веднага, ако искат да го задържат. Китайският тим е определила и цена на своя нападате - 15 милиона паунда, което може да се окаже твърде много за Юнайтед за 30-годишен резервен нападател.

Игало обаче показва, че обича живота си на „Олд Трафорд“ и иска да остане в клуба, след като е израснал като фен на отбора. Вчера се появиха информации, че китайците му предлагат 400 000 британски лири на седмица, за да го убедят да остане в Китай.