Отборът на Барселона е готов да продаде Усман Дембеле на Манчестър Юнайтед през януарския трансферен прозорец за сума от около 50 милиона евро. „Червените дяволи“ опитаха да го вземат в последните дни на летния трансферен прозорец, след като не успя да привлече основата си цел Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд.

Дембеле обаче отказа шанса да се присъедини към Юнайтед и възнамеряваше да остане в Барселона и да се бори за мястото си в тима на Роналд Куман. Двата клуба обаче се разминаваха значително в преговорите, тъй като тимът от Висшата лига искаше да вземе французина под наем с опция за откупуване, докато предпочитанието на Барса беше да го продаде за постоянно.

Според „Sport“ позицията на Барселона остава непроменена и клубът ще бъде отворен за оферти за Дембеле през следващия трансферен прозорец и е готов да го продаде срещу сума започваща от 50 милиона евро. В доклада се твърди, че Барса иска Дембеле да поднови договора си, за да го продаде за повече пари.

„Каталунците“ искаха 100 милиона евро за 23-годишното крило преди няколко месеца, но сега испанският клуб беше принуден драстично да намали исканата от тях цена. Дембеле има по-малко от две години от настоящия си договор и в Барса не иска играчът да навлезе в последната година от контракта си, без да го поднови.

Съобщава се, че ръковдството на клуба е недоволно от Дембеле заради отказа му да се присъедини към Юнайтед, тъй като решението в крайна сметка възпрепятства привличането на Мемфис Депай от Лион.