Манчестър Юнайтед по всяка вероятност ще отмъкне централния защитник на Севиля Клеман Ленгле под носа на другия основен фаворит за подписа му – Барселона. Поне такива информация долетя от родината на футболиста – Франция.

Мениджърът на „червените дяволи” Жозе Моуриньо със сигурност ще търси нов играч на споменатия пост, който бе една от ахилесовите пети за тима през отминалата кампания. По принцип на „Олд Трафорд” се надяваха да отмъкнат Самюел Умтити от Барса, ала тъмнокожият френски национал преди дни преподписа с  каталунците.

Тоби Алдервейрелд от Тотнъм бе друг важен вариант пред „червените дяволи”, но няколко английски медиии потвърдиха, че преговори между двата клуба за белгийския национал не са водени.

Сега „Л’Екип” твърди, че Юнайтед е засилил офанзивата си по отношение на Ленгле от Севиля. На „Олд Трафорд” са впечатлени от зрялата игра на 22-гоодишния бранител, който в злополучните за Юнайтед осминафинални двубои от Шампионската лига тотално обезличи Ромелу Лукаку. Веднага след отпадането от андалусийци мениджърът Жозе Моуриньо призна, че в техния състав има доста играчи, които биха направили неговия тим по-силен.

През януари 2017-а Севиля привлече Ленгле само срещу 5 милиона евро. Днес цената му е в пъти по-висока, като в договора му с испанския клуб фигурира освобождаваща клауза на стойност 30 милиона евро (30,7 милиона паунда).

Още по темата:

Френски защитник подписва с Барса на 1 юли

Севиля търси заместник на Ленгле