Централният защитник и капитан на Аякс Амстердам Матайс де Лихт е едно от най-спряганите имена за трансфер през това лято. И докато най-вероятно бе бранителят да продължи кариерата си в Барселона, то стана ясно, че младият холандец е много близо до подпис с английския Манчестър Юнайтед.

Английският тим, който прекара ужасяващ сезон, търси своите нови лица в отбора, които да вдигнат нивото, а мениджърът Оле Гунар Солскяер иска да докара Де Лихт на „Олд Трафорд” за реновирането на отбраната за тима от северозападна Англия.

Медия в Барселона пък потвърждава за преговорите между двете страни, а също така и че холандецът е дал предварително съгласие да продължи кариерата си в Премиър лийг. 19-годишният футболист бе една от ключовите фигури през сезона за Аякс, който стигна до полуфиналите в Шампионската лига, отстранявайки Ювентус и Реал Мадрид, за да отпадне в последната минута на полуфинала с Тотнъм Хотспър. Същевременно амстердамци завоюваха домашен дубъл, печелейки шампионата и купата на страната.

През следващата година Ман Юнайтед няма да играе в Шампионската лига, след като се провали в края на сезона в Англия, завършвайки на шесто място в крайното подреждане.