Ръководството на Интер е отхвърлило по категоричен начин предложението на Манчестър Юнайтед да включи централния бранител Милан Шкриниар в сделката за Ромелу Лукаку. Според информациите в италианските медии словакът продължава да има статут на ключов играч за „нерадзурите” и е изключено стане част от бартерна сделка.

Последното съвсем не означава, че Интер се отказва от преследването на 26-годишния Лукаку. Той се оформя като приоритетната цел за гранда от Милано. Бившият футболист на Челси и Евертън на няколко пъти отправи намеци, че може и да не продължи кариерата си на „Олд Трафорд”, където настроенията сред феновете спрямо него са противоречиви.

Наскоро тръгнаха слухове, че Лукаку вече е уточнил личните си условия с Интер и сега всичко опира до намирането на договорка между Юнайтед и „нерадзурите”. Това ще се окаже трудната част, тъй като „червените дяволи” настояват за 60 милиона паунда. Тази цена ще минимизира до голяма степен загубите, тъй като през 2017-а манчестърци платиха 75 милиона паунда на Евертън (плюс 15 милиона под формата на бонуси) за острието.

Новият наставник на Интер Антонио Конте много харесва Лукаку, като навремето го искаше и в Челси. Италианецът обаче в никакъв случай не възнамерява да жертва стълб в защитата като  24-годишния Шкриниар, който през миналата кампания изигра 46 срещи за „нерадзурите”. Още повече, че миналия месец словакът поднови своя контракт с клуба до 2023 година.