Младият вратар на Манчестър Юнайтед Дийн Хендерсън е поставил ултиматум относно своето бъдеще на "Олд Трафорд", твърди "Sun". Според изданието 23-годишният страж е заявил пред шефовете на отбора, че иска гаранции, че бъде избор №1 под рамката на вратата през следващия сезон или ще напусне в търсене на титулярно място.

Смята се, че Челси е основен фаворит за подписа на Хендерсън, който направи много силни изяви с екипа на Шефилд Юнайтед, където игра под наем в последните два сезона.

Слабата форма и грешките на Давид Де Хеа породи слухове, че "червените дяволи" могат да разкарат испанския страж и да наложат под рамката на вратата именно Хендерсън. Мениджърът на тима Оле Гунар Солскяер обаче все още не е напълно сигурен дали да даде такава огромна отговорност на плещите на 23-годишния страж. Затова той иска да го даде отново под наем, а след година вече да се решава окончателното му бъдеще.

Хендерсън обаче е бил категоричен, че иска да играе на най-високо ниво, за да може да попадне в състава на Англия за Европейското първенство догодина. Ако остане в Юнайтед и е резерва на Де Хеа обаче това едва ли ще се случи. Затова е той е поставил въпроса по този начин - ако не получи гаранции за първи избор за вратата, ще бъде готов да напусне.