Полузащитникът на Нюкасъл Юнайтед Шон Лонгстаф е потвърдил пред шефовете на клуба, че предпочита да остане да играе за „свраките”, отколкото да реализира трансфер в Манчестър Юнайтед. Юношата на „джордитата” направи страхотна втора част на сезона, като записа 12 мача за отбора, след което последва контузия в края на кампанията.

Неговото подобрение в играта веднага грабна вниманието на Оле Гунар Солскяер, който го идентифицира като чудесна придобивка в средата на терена за този трансферен прозорец. Въпреки това продуктът от академията на Нюкасъл довери, че не иска да напуска „Сейнт Джеймсис Парк”.

„Ако някой ми беше казал, че в края на сезона ще ме свързват с отбори за трансфер, щях да се изсмея, но тайничко да се надявам. Да, хубаво е, че отборите ме искат, но аз съм на 100% фокусиран върху Нюкасъл и ще опитам да дам още много на отбора. За мен е добре да те свързват с трансфер, тъй като един футболист винаги иска да чува името си. Аз винаги съм искал да играя за Нюкасъл и това ме интересува”, коментира Лонгстаф пред клубната телевизия.

Играчът има още три години по своя договор с тима от Северна Англия.