Барселона не се е отказал от намерението си да се опита да привлече Пол Погба от Манчестър Юнайтед, твърди „Mundo Deportivo“.

Каталунците са спокойни, че имат време да действат до 31 август, когато затваря трансферният прозорец.

Погба иска да напусне Юнайтед и той и неговият агент работят в тази насока. 

От Барселона продължават да поддържат контакт с агента на Погба – Мино Райола и да се информират за случващото се с френския футболист.

Каталунците разполагат с достатъчно финансови средства, за да осъществят подобна голяма сделка, каквато се задава. Манчестър Юнайтед със сигурност няма да продаде френския национал за по-малко от 100 милиона евро.

В Барселона също така са наясно, че привличането на Погба ще бъде страхотен ход от маргетингова гледна точка и ще изплати инвестицията, която ще бъде направена.

Каталунците вече се опариха веднъж през това лято и се провалиха в опита да привлекат Антоан Гризман, който бе сочен като голямата трансферна цел на клуба. Новият спортен директор Ерик Абидал ще действа много по-внимателно и се очаква да използва своите много добри контакти, както с Райола, така и с Погба, за да може това максимално да помогне на Барселона за осъществяването на трансфера на 25-годишния полузащитник.