Атлетико Мадрид смята да се възползва от факта, че договорът на Златан Ибрахимович с Манчестър Юнайтед изтича тази седмица и ще отправи оферта до шведския ветеран. Въпреки своята забрана да картотекира нови футболисти, испанците смятат да изкушат футболиста с преференциални условия за приключване на неговата рехабилитация.

Ибра може да продължи кариерата си в мадридски гранд

Както е известно, 35-годишният голаджия направи страхотен сезон с „червените дяволи”, за които вкара куп важни голове. Той се контузи в четвъртфиналния реванш срещу Андерлехт в Лига Европа, като при приземяване обърна много лошо коляното си. Контузията го извади от мачовете до края на кампанията, а впоследствие стана и формалната причина, поради която от Юнайтед решиха да не продължат договора на Ибра.

Култовият Златан в 35 крилати фрази

Атлетико смята да стори тъкмо това в началото на юли, макар че ще може реално да картотекира Златан чак на 1 януари 2018 година. „Дюшекчиите” удариха на камък в преследването на Диего Коста и Александър Лаказет, като считат Ибрахимович за много по-достъпен вариант.

Валят оферти към Ибра: Нямаме пари, но имаме фенове

Клубът е готов да предложи на нападателя пълно съдействие за завършване на възстановяването си, за да може таранът да е пълноценен, когато се включи за втората половина от кампанията. Така или иначе не се очаква шведът да бъде възстановен напълно преди края на календарната година.