Сампдория уведоми колегите си от Манчестър Юнайтед каква е трансферната сума, срещу която клубът е склонен да се раздели с централния защитник Йоахим Андерсен.

23-годишният датчанин се радва на сериозен интерес в последно време, като името му се споменава още във връзка с Арсенал и Милан. „Росонерите” са доста вероятна опция предвид факта, че съвсем скоро ще привлекат досегашния треньор на Самп Марко Джампаоло.

Самият Андерсен в своята родина взе отношение относно развитието на ситуацията около наставника. „Не съм чел много медиите относно напускането на Джампаоло, но се радвам за него. Също така съм и малко разочарован, че си тръгва. Дали желая да го последвам? Не мога да отговоря на този въпрос. Още нямам представа какво би било бъдещето ми, но Милан е един велик клуб”, заяви Андерсен пред „Екстрабладет”.

Според италианското издание „Ла Република” битката за датския национал ще бъде много сериозна. Генуезци оценяват своя играч на 35 милиона евро и към момента тя удържа евентуалните купувачи. От друга страна, Андерсен показа впечатляващи игри в Серия А, където изигра 32 мача през сезон 2018/2019. Именно на него се падна задачата да попълни дупката, която зейна след продажбата на Милан Шкриниар в Интер.