Един от големите играчи на Манчестър Юнайтед през този век - Рио Фърдинанд, се присъедини към хора на критиците срещу сформирането на новата Суперлига с участието на 12 от най-влиятелните европейски клубове. Според бившия английски национал това решение е позор и обявяване на война срещу футбола.

Манчестър Юнайтед е един от участниците в новия проект заедно с още пет английски клуба - Арсенал, Челси, Ливърпул, Манчестър Сити и Тотнъм, плюс италианските грандове Ювентус, Милан и Интер и испанските Реал Мадрид, Барселона и Атлетико Мадрид.

ВСИЧКИ НОВИНИ ОКОЛО ЕВРОПЕЙСКАТА СУПЕРЛИГА ВИЖТЕ ТУК

"Тези клубове трябва да бъдат санкционирани. Това е 100 процента сигурно. Тези отцепници обявиха война на футбола. Това е срам и позор. Този проект е срещу всичко, което представлява футболът. Не мога да повярвам, че се стигна дотук.

В този турнир няма да има изпадащи, влизащи, няма да има значение дали побеждаваш или губиш. Това са нещата, заради които обичаме тази игра. Тези хора нямат представа какво е значението на футбола. За тях това е бизнес. Те не мислят за останалите във футболната пирамида. Аз съм фен на Ман Юнайтед, обичам този клуб, но няма как да подкрепя участието на отбора в този турнир", коментира Рио Фърдинанд пред ВТ Sport.