Време е нападателите на Манчестър Юнайтед да започнат да вкарват повече голове, заяви мениджърът на тима Оле Гунар Солскяер преди гостуването на Реал Сосиедад в Лига Европа.

Юнайтед има 50 отбелязани гола в 24 кръга във Висшата лига, но от тях тримата централни нападатели Единсон Кавани, Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал са реализирали общо едва 18. Лидер при реализаторите в отбора е халфът Бруно Фернандеш с 14 попадения.
"Ние сме най-резултатният отбор във Висшата лига, но нашите нападатели не вкарват колкото ни се иска, но това е приятен проблем. Ако нападателите започнат да бележат повече, резултатите ни ще се подобрят. Те работят здраво на тренировките и головете ще дойдат", коментира Солскяер.

19-годишният Мейсън Грийнууд направи пробив миналия сезон с 10 гола в Премиършип и Солскяер вярва, че играчът има потенциал да играе на всеки пост в офанзивната схема, дори и като номер 10.

"Трябва да му дадем още време да разбере на коя позиция се чувства най-добре. Той се движи много по целия фронт на атаката", каза още Солскяер.

Първият мач от 1/16-финалите между Сосиедад и Юнайтед ще се играе в Торино заради рестрикциите във връзка с пандемията.

"Сосиедад вероятно е най-трудният противник, който можеше да се падне в тази фаза и трябва да бъдем на 100 процента, за да ги победим", коментира Солскяер.

Кавани и халфът Дони ван де Беек пропускат гостуването в Торино заради мускулни контузии. Пол Погба също лекува травма в бедрото и е аут до края на месеца.