Порто и Манчестър Юнайтед записаха зрелищно равенство 3:3 във втория кръг на основната фаза в Лига Европа.

"Червените дяволи" имаха аванс от два гола след попадения на Маркъс Рашфорд в 7-ата минута и Расмус Хойлунд в 21-ата.

В рамките на първото полвуреме обаче домакините изравниха чрез Пепе Акино и Саму Омородион. Именно вторият оформи и обрата за "драконите" в началото на второто полувреме.

Гостите останаха с човек по-малко в 80-ата минута, след като Бруно Фернандеш беше изгонен във втори пореден мач. Капитанът на английския тим получи червен картон и срещу Тотнъм в последния мач във Висшата лига.

Все пак Юнайтед стигна до точка в добавеното време на срещата, а в герой се превърна влезлият от резервната скамейка Хари Магуайър.

Gulliver/GettyImages
20 снимки

Още във втората минута на срещата Андре Онана трябваше да се намесва. Порто атакува отдясно, а Галено стреля от границата на наказателното. Стражът на Манчестър Юнайтед обаче изби без проблеми.

Пет минути след това обаче "червените дяволи" поведоха. Маркъс Рашфорд проби по левия фланг и навлезе в наказателното. Той се справи с двама играчи на Порто, след което шутира. Диого Коща стигна до топката, но не успя да я избие. Определено вратарят на домакините можеше да се намеси по-добре.

В 14-ата минута удар на Омородион бе блокиран, а топката попадна в Жоао Марио. Португалецът на свой ред стреля, но покрай вратата на английския тим.

Минута след това Рашфорд центрира, а защитникът на Порто Зе Педро отклони топката, като не беше далеч от това да си отбележи автогол. Кълбото премина на сантиметри до страничния стълб. Бранителят обаче бе длъжен да се намеси, за да изпревари нападателя Расмус Хойлунд.

"Драконите" допуснаха втори гол в 21-ата минута. Ериксен намери Рашфорд отляво, а англичанинът изведе Хойлунд в наказателното. Нападателят потърси близкия ъгъл, а отново след колеблива намеса на Коща топката се озова в мрежата му.

В 28-ата минута обаче домакините се върнаха в мача. Мазрауи отправи топката към собствената си врата при центриране на Жоао Марио. Стражът на Манчестър Юнайтед първоначално изби, но след това Пепе Акино я добави в опразнената врата.

Шест минути след това Саму Омородион изравни. Нападателят на Порто стигна до прецизно центриране на Жоао Марио и с глава изпрати топката в мрежата на "червените дяволи".

В 42-ата минута Хойлунд успя да свали топката към Каземиро, който отблизо потърси близкия ъгъл. Там обаче беше Диого Коща, който този път се намеси решително и спаси.

В продължението на първата част Диого Далот пробва късмета си с шут от дистанция. Топката прелетя встрани от вратата на "драконите".

Второто полувреме започна с отличен шанс за Порто. Франсиско Моура остана сам срещу Андре Онана, но не успя да го преодолее, като стреля в тялото на стража.

Добрата игра на домакините продължи и в 50-ата минута те осъществиха пълен обрат. Пепе Акино проби отдясно и намери в наказателното Омородион, който изпревари Де Лихт и нанесе мощен шут - никакъв шанс за вратаря на Юнайтед.

В 62-ата минута Диого Коща изби удар на Мазрауи. Последва добавка на Алехандро Гарначо, но ударът на аржентинеца не беше точен.

Три минути по-късно Саму Омородион имаше шанс да оформи своя хеттрик. Той стигна до топка и стреля по земя от границата на наказателното поле. Онана обаче успя да избие. 

В 70-ата минута пък Бруно Фернандеш стреля от дистанция, като изпълнението му не намери целта. Четири минути по-късно Гарначо шутира разочароващо след разбъркване в наказателното на португалския тим.

Манчестър Юнайтед остана с човек по-малко в 80-ата минута като Бруно Фернандеш с втори жълт и червен картон. Капитанът на "червените дяволи" посегна опасно и извърши нарушение в атака. Португалският халф бе изгонен и в последния мач на тима срещу Тотнъм.

Две минути преди края на редовното време Гарначо отправи истински снаряд, насочен под напречната греда. Диого Коща се намеси решително, за да избие топката над вратата си.

FT / Порто - Манчестър Юнайтед 3:3

0:1 Маркъс Рашфорд 7'

0:2 Расмус Хойлунд 21'

1:2 Пепе Акино 28'

2:2 Саму Омородион 34'

3:2 Саму Омородион 50'

3:3 Хари Магуайър 90+1'

Съставите на двата отбора:

Порто: 99. Коща, 23. Жоао Марио, 97. Зе Педро, 24. Перес, 74. Моура, 16. Нико, 6. Еустакио, 22. Варела, 11. Пепе, 9. Омородион, 13. Галено

Манчестър Юнайтед: 24. Онана, 3. Мазрауи, 4. Де Лихт, 6. Мартинес, 20. Далот, 14. Ериксен, 18. Каземиро, 16. Диало, 8. Фернандеш, 10. Рашфорд, 9. Хойлунд