Централният защитник на Рома Крис Смолинг все още се надява, че може да попадне в селекцията на Англия за Европейското първенство това лято. Той не е участвал в състава на Трите лъва от 2017 година.

30-годишният бранител е под наем при „римските вълци“ от Манчестър Юнайтед и казва, че е станал по-добър играч след преминаването си в Серия А.

Бранителят споделя, че смейството му се чувства добре в Рим и заяви, че иска да остане в Италия и през следващия сезон.

„Моята амбиция е отново да играя за Англия. Очевидно е, че от няколко години не съм част от селекцията, но искам да играя на Евро 2020“, споделя пред BBC Смолинг.

„Знам, че Гарет Саутгейт и хора от неговия щаб са били на мои мачове и предполагам, че съм част от плановете им след като играя за голям клуб“, добавя още той.

„Имам амбиции и се придържам към тях. Опитвам се да се съсредоточа върху това какво правя на терена. Но много бих искал да бъда част от Европейското първенство“, казва бранителят.

Крис Смолинг има 31 мача за Англия и сега трябва да се изправи срещу голяма конкуренция в лицето на Хари Магуайер, Джо Гомес, Тайрън Мингс, Майкъл Кийн, Джон Стоунс и Фикайо Томори. Но последните двама не играят редовно за отборите си. Защитникът споделя, че е научил много за изкуството за игра в защита в Италия, след като се присъедини към Рома през август.

„Имам чувството, че научих много от италианския стил за тактическата дисциплина и как да организирам играта. Определено добавям нови неща към играта си. Имам чувството, че се усъвършенствам“, споделя бранителят.

Следващият мач на Англия е именно срещу Италия в контрола, която ще се проведе на „Уембли“ на 27 март.

Попитан дали иска да остане в Рома, Смолинг отговори:

„Да, мисля, че планът в началото беше да допринеса с нещо за този отбор, а след това да се надявам да сме имали добър сезон и да сме постигнали целите си. Тогава този разговор може да се проведе. Бях повече от доволен от представянето си през първия полусезон. Сега постепенно започваме да играем по-силно и дано така завършим сезона, защото имаме още много мачове“, споделя той.

„Пристигането ми в Рома беше с цел да получвам повече игрови минути и футболът бе приоритет за мен. Моето семейство вече е в Рим и уча езика. Наслаждавам се на културата. Това е нещото от, което трябва да се възползвам максимално“, заяви Смолинг.